New York, New York

För snart ett år sedan bar det av bort över Altanten och iväg till det stora Äpplet. Det var en fantastiskt vecka. Men också en oerhört jobbig sådan. Jag var en gigantisk vandrande graviditetsplåga. Konstant illamående, småsur, lättstött och kanske också lite mindre smart än vanligt. Ibland när jag tänker tillbaka på den veckan så skäms jag lite. Det känns dock bra att jag delade den med personer som står mig allra närmast. Jag tror dom gillar mig trots sidorna som de fick se. Och efter ett tag började det ju också märkas vad det var som var på gång. Då var det inte bara hörsägen… Lille Hugo kom till världen ett halvår senare, den 12 november.

Trots graviditetsångest och lite annat misch-masch så var veckan i New York underbar. Det är en stad som jag spontant kände att jag skulle kunna bo och verka i. Gärna i en fantastisk lägenhet med utsikt över grannarnas tak – eller i ett townhouse… I den lägenhet som vi hyrde var utsikten varken storslagen eller egentligen exisisterande. Vi hade utsikt från första våningen in mot en vägg. Vi bodde mitt på Manhattan, men kunde inte komma hem med fantastiska berättelser om hur fint vi bodde. Snarare kunde vi berätta om en pytteliten studiolägenhet full med leksaker, en igenspikad källare, majjarökande grannar, party till sena natten och den dagen som vi skulle åka hem och fann att familjen kommit hem lite tidigare än planerat – när vi väl skulle hämta våra väskor efter den sista shoppingturen var hela familjen hemma och mamma stod och lagade pasta i det pyttelilla köket. Vi gjorde upp det sista med svenska pappan. Lille sonen (kanske 5) sa: I hate you, I want you to leave! Charmören.

Under våran vecka hade vi långa promenader upp och ner på Manhattan. Min kamera levde upp som aldrig förr. ca 2000 bilder senare så har jag här nedan plockat fram ett axplock av resultatet. Det är dagens (16 feb 2010) skörd!

Slutligen kan jag bara säga: New York, New York – åk dit – njut, promenera, ät sushi, ta dig till Broocklyn, köp frukost ute och ät det hemma, jogga i parken med stort P och insup alla underbara atmosfärer som finns att tillgå!

Se till också att ha sparat lite shoppingslantar och ge dig ut på tur i affärer. Det finns massor med tips att ge på shopping. Vi ägnade inte så mycket tid åt det (var inget roligt att handla med den kropp som jag började lägga till mig med) men däremot var det roligt att handla outlet till Per. Fantastiska kostymer till vrakpriser: Century 21 i DownTown, precis vid ground zero.

I central parc mötte vi en knoppande vår. Det var ett magiskt möte med ett träd som jag genast blev mäkta förtjust i. Magnolian. Jag tror inte riktigt att jag hade förstått storheten och magin i den asfalttrotsande växten som pryder gatorna.

Det viktigaste av allt att se: MOMA – Muséum of Modern Art. Fantastiskt. Makalöst och alldeles underbart.

Det är dags att minnas och längta tillbaka. Det går bra med en resa i bildernas format och tänka på hur det är att möta våren i ett pulserande och fantastiskt New York.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s