Ett enda arbetareparti: Rödgröna om jobb

Sveriges enda Arbetarparti har svar på valets viktigaste prioriteringar kring hur vi skall få ordning på vår arbetslöshet och hur vi skall skapa fler och långsiktigt bättre jobb. Men, vänta lite – är det inte moderaterna som nu för tiden vill vara Sveriges arbetarparti?! Jo, nja, egentligen inte – det är lite förvirrande det där. Jag har också förstått att de inte riktigt lyckats finna en annan politiskt valspråk än just ett klassiskt socialdemokratiskt. (se bara på de affischer som de kopierat från sossarnas valrörelse på 1980-talet). Men nog är det så att vi kan förstå att både rödgröna och alliansen vill jobb i Sverige. Trovärdigheten ligger väl hos oss väljare att bedöma, även om moderat politik aldrig kan vara ett arbetarpartis politik. För mig finns det dock bara ett sant arbetarparti, och det är socialdemokratiskt. Varför? Ja här är ett par av skälen som gör att jag tror på rödgrön politik:

Fler jobb är den viktigaste frågan för svensk ekonomi, tillväxt och människors egen frihet. Vi föreslår ett program för jobb och minskad arbetslöshet med investeringar i grön omställning, utbildning, infrastruktur och ett konkurrenskraftigt och växande näringsliv. Vårt mål är full sysselsättning. Fem rödgröna prioriteringar för fler jobb:

* 100 000 jobb, praktik och utbildningsplatser.

* 6 miljarder kronor i sänkt arbetsgivaravgift för småföretag.

* 12 miljarder kronor till kommunerna, stopp för neddragningarna, kommunerna ska kunna planera för ökad kvalitet; personaltäthet etc…

* Investeringar i bostadsbyggande, infrastruktur och klimatomställning.

* Sänkt kostnad för medlemskap och höjt tak och ersättning i a-kassan.

Läs mer på www.rodgron.se/overenskommelser/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s