Moderat propaganda: Fulkampanj i Stockholm

Idag åkte jag i tuben i Stockholm city och tog mig upp för rulltrappan vid Slusssen uppgång mot Götgatan. Jag lät blicken lite slött vandra på affischerna som satt uppe och hajade plötsligt till. Vänta nu här, detta är ju helt tokigt – tänkte jag. Undrar hur detta påverkar våra väljare?! Kampanjen är enkel. Moderaterna har valt att välja olika påståenden så som (S)tockhol(M) och ställer frågan om vilket parti som vill vad i valet. Exempelvis: Vill ha sänkt skatt i Stockholm – under S ett nej och under M ett ja. Och så var det ett par liknande påståenden med ja och nej frågor så som RUT – ja eller nej, och Förbifart Stockholm – ja eller nej. Något i den här kampanjen kändes helt galet. Dels att använda negativ kampanj, men framför allt en som är osann. Det är inte schysst eller rent spel. Socialdemokraterna är inte emot Förbifart Stockholm. Om samma metod skulle användas tillbaka skulle det nog bli ett liv i luckan. Bloggen Ett alliansfritt Sverige skriver om detta idag. Så här skriver dom:

”Med den logiken kan Moderaterna, lite tillspetsat, lätt sägas mot föreningsfrihet, mot homosexualiet och mot abort, men för obligatorisk bön i skolan och sambeskattning.”

Inte en helt oviktig poäng.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s