Fotografiska äventyr

Ända sedan jag var barn har jag älskat livet bakom kameran. Att betrakta, att forma verkligheten. Manipulera den. Beskära den. Utforska och komma något lite närmare.

Mina första bilder var på blommor, stenar, tång och snäckor. Det var med en rosa kompaktkamera som man drog fram varje bild med. Nästa steg var pappas fantastiska helmanuella Olympus från -71. En fantastisk kamera som tog riktigt fina bilder. Problemet var att jag inte visste något om bländarsteg, isotal eller för den delen skärpedjup.

När jag var runt 15 år skaffade jag mig min första egna systemkamera. En EOS 500. En perfekt kamera att börja med. Två objektiv hade jag. En väska full med filter och lite för gamla filmrullar med ISO 3200 som jag fått av en fotograf hemma. Motivet var segelbåtar och närbilder på min golden retriver.

Nu är detta 17 år sedan och mycket vatten har runnit under broarna. Jag älskar fortfarande att titta in i sökaren och fånga ljuset, stunden och ögonblicket. Nu har jag också en hemsida där jag visar lite av mina bilder, där jag också jag erbjuder mina tjänster. Det blev aldrig någon yrkeskarriär på heltid för mig, men det är ett extraknäck som jag gör mer än gärna. Att få lov att fotografera ger energi, glädje och kreativitet in tillbaka i andra delar av mitt liv.

Kolla gärna in http://www.callenbergarts.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s