S topp borde lyssna på SSU

Det verkar som om det är lite kaotiskt i toppen hos Socialdemokraterna. Det är bra. Ur kris kommer nämligen många bra saker. Inte minst brukar kris leda till ökad självkännedom och leda till förnyelse genom att komma tillbaka till värderingarna som ligger till grunden för engagemanget. Genom krisen får värderingarna färg och skapar ideologi som är relevant. Genom ideologi och värdering får vi fram visioner för framtiden som vi tror på. För visst är det så: socialdemokratin är många gånger mer kära i sina historiska val och personer än i den vision för morgondagen som knappt finns idag. Det är typiskt för en organisation som drunknat i organisation och administration. Kris kommer som ett brev på posten och är varmt välkommen!

Men krisen för också med sig oro, osäkerhet och irrationalitet. Det märks också. Bland annat borde man lyssna på Jytte Guteland och SSU som rasar mot partitoppens beslut efter krismötet. SSU menar på att man skall ha en extra kongress i sommar och inte i vinter redan. Det känns märkligt att vi skall formulera en ny politik utan att låta det ta ett tag med debatt och idéutbyte. Vi har levt i en osäker s-miljö de senaste minst 5 åren. Vi kan leva i det ytterligare ett halvår tycker jag och känna oss redo för en snar kongress (juni) istället för en panikkongress (februari). Här borde s toppen lyssna på Guteland.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s