Inte en jul utan folkton

Juldagen närmar sig sitt slut. Tre intensiva dagar har passerat fyllt med mat, prat, skratt och mys. Men det skulle inte var jul utan julmusik. För oss finns det bara en platta som gäller, förutom, vill jag säga, förträffliga P2, och det är Jul i folkton. Det är inte bara för att det är den bästa julplatta som gjorts – den är näst intill perfekt – det är också en familjeangelägenhet 🙂

Jul i folkton kan också bevittnas, om man vill, på SVTplay ett tag till. Så för er som missat julmys och julmusik. Detta kan vara ett sätt att öka på dosen. För er som känner er mätta: jag kan nog lova att den kommer tillbaka nästa år också.

Det är fantastiska musiker som är med i det här projektet. Det är också verkligen härligt att man på en och samma gång får skåda sådana proffs och artister som resten av året har egna projekt och i någon mening skulle kunna vara konkurrenter. Istället så går de samman och skapar en fantastisk upplevelse för oss som får titta på och som får ljuta av lidelsefullt musicerande och stämningsfull sång. Det finns också en värme och en delaktighet i både ljudspåren och upplevelsen av konserten. Det är fint när människor som brinner för musiken och som lever sin passion kommer samman och delar den med oss andra. Speciellt bra i jultider.

De som är med och spelar i Jul i Folkton är alla folkmusiker som var och än är värd att upptäckas och njutas av: Det är: Lisa RydbergSofia Karlsson,Esbjörn Hazelius, Roger TallrothOlle LinderLena Willemark och Ale Möller.

Sofia Karlsson senaste skiva heter Söder om Kärleken och är lyssningsbar när det inte är dags för jul i folkton

God fortsättning och Gott lyssnar år!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s