Summera en Jamboree

Det är inte en hemlighet att jag ägnar mycket stor tid av min vakna tid till scouting – eller till mitt jobb. Jag arbetar sedan två år tillbaka med sveriges finaste scoutförbund KFUK-KFUM scout. Som scoutorganisation har vi varit högst delaktiga i sommarens stora svenska ungdomsevenemang: world scout jamboree i Kristianstad i Skåne.

Nära nog 40 000 ungdomar, barn o ledare samt massa funktionärer o planerare har levt tillsammans på ett fält. De flesta av världens kulturer, nationer o språk har varit närvarande. På fältet i Skåne har hela världen varit representerad o samlad. Självklart har detta varit en fantastisk händelse och upplevelse. Intr minst livsomvälvande för de unga som varit med.

Själv har jag många tillfällen och stunder känt mig stolt över att få lov att inte bara vara en del av denna verksamhet utan också få lov att ägna min proffessionella del av livet på det samma. Stolt över att se allt som ungdomsverksamheten hos oss har varit med och skapat av fina kids, ansvarsfulla o otroligt duktiga ledare o otroliga förebilder i funktionärer och i olika planningteams. En sak blir så säker: det är fantastiskt viktigt med bra barn och ungdomsverksamhet!

Trots allt detta härliga är det ändå gott att komma därifrån. För någonstans i all denna fantastiska upplevelse som de unga o ledarna får lov att vara med om så blir det tydligt att det är just för dem. Inte för en tjänsteman som jag. Mitt ibland all mylla av härliga upplevelse kunde det nämligen bli både lite långtråkigt och också kanske lite ensamt. Som tur var hade jag supersupport i hela
Min underbara familj!

Så summeringen är sådan att upplevelsen av en jamboree är fantastisk, men allra helst längtar jag efter nästa lägerupplevelse där jag återigen är med som ledare och kanske inte i första hand som tjänsteman. Men å andra sidan: det har inte varit ett dåligt sätt att inleda höstens jobbperiod!

Mörkret sänker sig nu över bilen som vi sitter i packade som sillar. I skrivandets stund kör vi genom Göteborg. I framsätet snyftar en tonåring som längtar tillbaka till lägrets gemenskap, vänskap och upptåg. Här i baksätet delar jag o Hugo på en kudde. Det har varit en skön sommar o en god start på höstens många arbetstimmar. Som vanligt kommer jag vara alltid redo.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s