576 kronor för klimatet

Hittills har jag deltagit i återanvändning genom försäljning av leksaker på Tradera till ett värde av 576 kronor. Förhoppningsvis kommer leksakerna nya lekstugan ungar till del och förgyller deras stunder. I retur köper jag använda och förut älskade duplobitar, briotåg och ett och annat vinterplagg till mina. Äldsta sonen traskade till dagis med sina nya pjuck imorse. Synbart nöjd. Han sa att de var jätte snygga. Och det där med att hämta spännande paket på posten är en hit!

I detta konsumtionssamhälle så känns detta som ett hållbart alternativ till vår extrema konsumtion av oljeprodukter. Ja, just oljeprodukter. När jag rotar igenom ungarnas leksaker är det mestadels plast – som ju är, som ni vet, olja. Julen blir lätt en riktig miljöbov. Målet för en hållbar jul måste vara återanvändning av klappar och mer vegetarisk och ekologisk mat.

Och detta kommer från mig som älskar att både laga mat och ge presenter! Visst kan man se det som en extra utmaning som man inte har tid med – eller kanske som svårt och allt för PK! Men till alla dem som tänker så: vi har en jord att rädda. Julen handlar om omtanke och kärlek – helt enkelt att vårda det vi fått. Förutom våra relationer så gäller det också den plats son vi kallar hem. Vår planet.

Nu ger jag mig iväg igen på Tradera, vaktar mina objekt och ser samtidigt hur ungarnas avlagda saker försvinner iväg till lyckliga traders. Lite mindre olja får på det sättet förloras för vår skull.

Avslutningsvis tipsar jag om att kolla in fotograf Burtynsky’s arbete. Han följde oljans väg och hans bilder är en käftsmäll och en väckarklocka. Vår tid i oljan är utmätt.

20121206-180136.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s