En kopp kaffe, lite nät och podio – dags för valarbete

Ett kraftigt och snabbt byte av miljö. Nyss på ett spegelblankt vatten puttrandes medan solen gassade med min älskades arm om mina axlar. Ett barn sov. Ett annat lekte med min telefon. Benen dinglandes ner utefter sargen på båten. Gummit i relingen brände. Hettan lät varje vattendroppe från havet som nådde fötterna snabbt dunsta bort. Nu i en svalt tempererad källare med en het kopp kaffe, apparaterna inpluggade och nätet uppkopplat. Dags att börja jobba och säga farväl till semester. 

Ett annat år skulle det vara mer än olidligt och kanske till och med förbjudet. Men för valarbetare som jag finns det motiv. Motiverande scenarior. En statsminister vid namn Löfvén och ett valresultat i hela landet som får det att sjunga i det socialdemokratiska, gröna och feministiska hjärtat. Jag vill så förtvivlat få ordning på det här landet att det motiverar mig även när det nästan är kriminellt att lämna sin underbara familj på en segelbåt.

Så nu är jag uppkopplad och redo för Podios notiser och uppgifter. Dags för kanslichefen att mönstra på.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s