Tänk på Raoul och minns: Never forget. To vote!

Idag är årsdagen för Raoul Wallenberg. En samtida storhjälte som gav allt för frihet och antirasism. Hela livet intill döden.

Han verkade i ett djupt fascistiskt samhälle, ett Europa som i nazismens namn skilde på vi och dom och manifesterade det med döden. Så långt går hatet när det är otyglat. Så djupt kan ett folk sjunka. Tyvärr är det mänskligt.

Nazisterna var en gång likt SD. Ett parti som slog ann ett vi och dom tänkande. Som engagerade vanligt folk som poliser, snickare, företagare, föräldrar och ungdomar och så vidare. De som trodde de levde under hot och ville värna det egna. De som lyssnade på andras polariserande politiska övertygelse. Det får vi aldrig glömma.

Så påminn er om SSUs framgångsrika kampanj: neverforget. To vote! Hindra rasismen att slå rot i vårt samhälle. Kämpa kämpa för att upplysa den du har i din närhet som funderar på att ge SD sin röst. Vi kan lyfta och diskutera deras frågor på andra sätt, genom solidaritet och ett lyssnande politiskt ledarskap. Ett ledarskap långt från vi och dem.

20140827-200816-72496185.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s