Valet och pensionärerna

– Vet du hur många fattidgpensionärer det finns i Sverige? Känner du till pensionärsuppgörelsen från 1992? Nu har jag pratat med alla partierna, och ni ligger bäst till, men ingen gör tillräckligt för oss pensionärer.

Valarbetaren möter alla frågor. Runt om valstugorna på förmiddagen är det naturligt att det är pensionären som grillar politikern. Det är bra. För pensionärerna har inte fått det bättre eller lättare med alliansen.

Det är också sant att pensionärerna på 90-talet var med och betalade oss ur krisen tillsammans med studenter, högskolor, barnfamiljer och fler. Därför är detta också en grupp som behöver prioriteras för att deras levnadsstandard skall vara både dräglig och anständig efter ett helt yrkesliv och många gånger hårt slit i hemmen.

SVT visar nu dokumentären ”Världens bästa ålderdomshem”. Den situation som möter oss där är den verklighet många av oss fasar. Den realismen anstår inte ett samhälle som vårt. Det behöver vi göra något åt.

Det kanske inte är självklart, men pensionärernas situation påverkar och påverkas av andra system och saker i samhället. De är en del i en länk av händelser och därför viktiga att ta hand om. Först och främst av respekt men också av andra skäl.

Vi behöver satsningar på att bekämpa arbetslösheten så att fler i arbete kan trygga pensionerna, vi behöver bygga bättre och fler anpassade bostäder efter olika faser i vår ålderdom och vi behöver se till att vårdapparaten kraftigt ändras så att de multisjuka äldre inte dribblas bort mellan akuten och vårdcentralerna på grund av ett cyniskt internt ersättningssystem. I det är vi alla förlorare.

Och framför allt är pension uppskjuten lön och inget annat. Om Socialdemokraterna får styra kommer det som alliansen slagit sönder successivt att repareras. Så rösta för pensionärerna den 14 september. Rösta på Stefan!

20140828-154957-56997416.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s