Energismart och digitalt blir ibland vĂ€ldigt kallt đŸ„¶

– Dra upp vĂ€rmen Per, ropar jag frĂ„n köket. Han ligger nedbĂ€ddad, lite sjuk sĂ„ dĂ€r, med sin skĂ€rm ett par centimeter frĂ„n nĂ€san. Han har appen dĂ€r, som reglerar hela huset genom att sĂ€nda till en liten dosa vid vĂ€rmekĂ€llan. (VĂ„r sjunde familjemedlem Ngenic – Ă€lskad av mĂ„nga hĂ€r hemma #levermedenenergiexpert.) Han mumlar nĂ„got svar och jag tĂ€nker att han kanske gav mig nĂ„gra gubbargument som att det Ă€r tillrĂ€ckligt varmt för Ă„rstiden med 17 grader eller att elen Ă€r sĂ„ dyr nu sĂ„ vi vĂ€ntar till april med att höja den.

Det blir i alla fall inte varmare under dagen utan kallare och kallare och kallare. Funderar pĂ„ att leta upp Ebbas gamla enorma tofflor som ser ut som björnar eller de dĂ€r stora dunsockarna som var sĂ„ poppis för 15 Ă„r sedan. Kanske hĂ„ller jag pĂ„ att bli förkyld… igen. Osv. Osv.

Barnen huttrar ocksÄ. Hugo, denna kalsongsovare, drar till och med pÄ sig en pyjamas innan han sÀger god natt. Jag ursÀktar det med att det alltid har varit kallt i det rummet han nyss fÄtt ta över. Det kanske ska vara pyjamas framöver.

Idag steg maken upp frÄn sÀngen och sa att det var kallt (tack och lov ense med mig) och började pilla pÄ sin mobil. NÀ, han hade inte behÄllt kylan i familjefostrande syfte utan faktiskt, sÄ klart, höjt en grad. Men nÄgot var lurt. Det visade sig att batteriet pÄ sÀndaren i den smarta termostaten dÀr nere i pannrummet behövde bytas.

Skönt att han inte Ă€r en gubbe Ă€n, tĂ€nker jag. Men borde inte man fixa nĂ„gon form av larm eller notis om att vĂ€rmen inte jobbar trots att man sĂ€nt signalen? Har redan skickat in mitt förbĂ€ttringsförslag till termostatleverantören som lovat mig ”en extra hjĂ€rna till uppvĂ€rmningen” av mitt hus. Det finns lite kvar dĂ€r att önska kring det smarta energisystemet. Ping @ngenic och @tibber.

Ps

https://sverige.tibber.com om du vill spana pÄ en intressant sÀtt att aha elbolag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s