Om

Louise Callenberg, född -78 i Lysekil. Född i vackra Lysekil, studerat i Göteborg och Uppsala och bor nu i Huddinge, söder om Stockholm. Teolog sedan -09 och mamma sedan -98 med fyra älskade barn som tagit med sig alla möjliga och omöjliga Lollo-egenskaper in i sina personligheter.

Jag är socialdemokrat med jämlikhet och frihet för alla som fana. En obendlig tro på att det går att forma ett samhälle och en värld som är moralisk och med det mänsklig. Förutom barn är jag gift och har varit stolt hundägare – längtar efter en ny krullig kamrat. Längst ner hittar du mina tidigare uppdrag, men först finns några rader om min utgångspunkt och mina intressen som präglar den här bloggen.

Jag skriver gärna – om allt som berör mig. På den här bloggen blir det mest om det som jag för stunden står mitt i. Mitt skrivande är mitt sätt att fånga mina ögonblick. Det känns lika dant när jag skriver som när jag målar eller koncentrerat försöker fånga en bild med min kamera. Det är introspektion och det är ett försök att våga vara hel som människa. Kan man fånga ögonblick med ord? Går det att minnas genom att känna med språk?

Mina tankar är mina helt egna och här får de ett uttryck. Det handlar därför mycket om det som jag ser ute i samhället men också om det som blir livet för en engagerad, små- och tonårsförälder, politiskt driven, feminist och kvinna. Inte så sällan om det existentiella, det mellanmänskliga och det sköra. Ibland försvarar jag pudeln och som vill alltid vara kritisk till det normativa. Jag tror utveckling ligger i det. Att våga vara kritisk och komma från ett annat håll. Från detta till text finns filtret liv, tid och mening.

Det handlar också en hel del om min teologi, min gudstolkning. Är du nyfiken, så kolla in den fliken.

En sak som driver mig mycket är ledarskap och chefskap – och hur man genom det utvecklar organisation och samhälle, mot framtiden. Under mina 15 år i arbetslivet har det alltid handlat om det. Från mina 25 år som ledare och engagerad inom civilsamhället är det en del av mig. Ibland har det uppmärksammats och det gör mig stolt och glad. 2015 kom jag till topp fem inför utmärkelsen Framtidens Chef, som tidningen Chef ger ut tillsammans med Försvarsmakten, tack vare min gärning som kanslichef på SSU-förbundet. 2014 fanns jag på Ledarnas lista för framtidens kvinnliga ledare på en ärbar 29:e plats bland 75 placerade.

I uppdrag som chef är jag engagerad för medarbetaren och det goda relationella ledarskapet med vision och trygghet. Jag tror på vänlighet och ledare som gillar människor. Som ledare är jag resultatdriven och målinriktad och duktig på att läsa organisationskulturer och människor för att navigera rätt. Mina värderingar finns i att det måste skapas frihet och kreativitet genom struktur och visioner. Jag tycker om att leda utifrån värderingar, utvecklande, starka team och goda relationer.

Programledare för den första digitala mötesplatsen för Offentliga rummet play 2020

Jag drömmer om ett varmare, mänskligare och rättvisare Sverige och om organisationer och skola i toppklass. Jag är djupt fascinerad av framtidsstudier och passionerat intresserad av möjligheterna som finns i att digitalisera vårt samhälle. Jag tror vi i den rörelsen kan skapa mer empati, få mer tid till möten mellan människor. Jag tror på det.

I mitt barndomshem fanns många syskon. En med Aspbergers syndrom. Min mamma gick bort (2005) för tidigt i cancer. En sorg och en kärlek som lever kvar.

Jag älskar foto, matlagning, vänner och samtal. Har frilansat som fotograf ibland. Läser gärna organisationslitteratur, avhandlingar och forskningsrapporter från samhällsvetenskap och humaniora, psykologiböcker,  deckare och älskar film, gärna dokumentärer och spänning. Jag seglar gärna och åker helst skidor utför. Med Lysekil i blodet så lever jag särskilt upp i fjäll och på hav.

Mitt jobb:

 • min egen och öppen för förslag om ledaruppdrag (2021)

Uppdrag:

 • styrelseledamot Söderenergi
 • Ordförande organisationsutskottet i Kyrkomötet www.svenskakyrkan.se
 • Ordförande Huddinge pastorat kyrkofullmäktige
 • Ordförande församlingsrådet i Trångsund-Skogås, Svenska Kyrkan.

Tidigare jobb & uppdrag:

 • 19-21 Sektionschef digital samverkan och förnyelse, Sveriges Kommuner och Regioner, avdelningen för digital utveckling
 • 15-19 Ordförande Socialdemokraterna i Huddinge
 • 18 kommunrevisor Huddinge kommun
 • 17-18 Enhetschef Verksamhetsutveckling & förvaltning, Digital utveckling, stadsledningskontoret Stockholm stad
 • 16 tf enhetschef Styrning och strategi, avdelningen för digital utveckling, stadsledningskontoret Stockholm stad.
 • 16 PMO ansvarig Stadsledningskomtoret Stockholm stad
 • 14-18 fullmäktige, Huddinge kommun
 • 14-18 kommunstyrelsen Huddinge kommun
 • 15-17 kyrkorådet Huddinge pastorat, Svenska kyrkan
 • 14-16 Borgarrådssekreterare för Skolborgarrådet, Olle Burell, socialdemokraterna, inom Stockholm stads Stadsledningskontor www.stockholm.se
 • 12-14 Kanslichef för Sveriges socialdemokratiska ungdomsförbund www.ssu.se
 • 09-12 generalsekreterare KFUK-KFUM scout www.km.scout.se
 • 07-08 ordförande Uppsala studentkår www.uppsalastudenkar.nu
 • 02-04 Projektledare Preem raffinaderi
 • 09-11 ordförande Sankt Lukas Uppsala www.sanktlukas.se/uppsala
 • 10-11 ordförande Uppsala samfälliga kyrkofullmäktige www.svenskakyrkan.se/uppsala
 • 10-11 kyrkorådet Uppsala domkyrkoförsamling http://www.svenskakyrkan.se/uppsala/domkyrko
 • 10-11 kommunfullmäktige Uppsala kommun www.uppsala.se
 • 08-10 socialnämnden Uppsala kommun www.uppsala.se
 • 08-10 individutskott Uppsala kommun www.uppsala.se/barnoungdom
 • 08-11 styrelsen Sankt Lukas Uppsala
 • 07-10 styrelsen Studentbokhandelns www.studentbokhandeln.se
 • 05-07 teologiska fakutetsnämnden Uppsala universitet www.teol.uu.se
 • 06-07 områdesnämnden Samhälle och humaniora Uppsala universitet
 • 07-08 universitetsledningen Uppsala universitet www.uu.se

3 reaktioner på ”Om

 1. ”Svenska kyrkans uppdrag är inte att omvända människor som har valt sin tro. Svenska kyrkans och Socialdemokraternas syn på det är ju snarare att vi ska finnas till för de människor som vill möta sin tro. Det är inte vårt uppdrag att missionera i de här områdena, absolut inte,” säger Louise Callenberg (S), ledamot i Kyrkorådet.

  Är du felciterad av Svt, Louise? Hoppas det. Jag ogillar Sverigedemokraterna starkt och vill gärna missionera bland dem, liksom bland muslimerna, men det är ju precis som Arnold Boström säger att mission är något helt grundläggande för kyrkan. Att säga att vi inte vill omvända människor som valt sin tro, är ju som att i kyrkoval och riksdagsval gå ut med att Socialdemokraterna bara vill övertyga osäkra väljare, inte sådana som brukar rösta på andra partier.

  1. Svenska kyrkan är ingen åsiktsgemenskap inte heller ett parti. Det är ett religiöst samfund. Din jämförelse haltar.

   Jesus sa att vi ska gå ut i världen och berätta om honom. Det är vårt uppdrag. Vi ska också skaffa följare till kyrkan. Även att alla folk ska få möta honom genom lärljungar och kyrkan. För mig betyder det att vi i ord och handling ska vara Guds representanter här på jorden för att fred, kärlek och omtanke ska råda. Det är därför inte de som redan lever med en tro som ger dem detta där vi ska finnas med vår kraft för att få med dem på vår väg mot frälsning, utan givetvis hos dem som saknar hopp och tro. Jag tror inte att muslimer är en grupp som behöver omvändas. De ska respekteras för de är mer lika oss än olika.

   Tillsammans ska vi ju finnas för dem som saknar tro på Gud. Inte sant?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s