Rakt ut inget för Bergström

KG Bergström har ett program som heter Rakt på med KG Bergström. Ikväll var det dags för kd’s partiledare tillika Sveriges socialminister Göran Hägglund att bli rakt på utfrågad. Bland annat berördes Hägglunds låga rankning som opinionsbildare. I den befinner han sig på 90 plats. Bergström upplyste att han själv ligger på 7:e plats.

Förutom en sedvanlig grillning om aborter, homosexuellas äktenskapsmöjligheter och synen på apoteket så ställde Bergström en etisk fråga till Hägglund. Bergström ville visa hur bristande i kristen etik ett uttalande av Hägglund var. Bergström var uppenbart ute efter att sätta dit Hägglunda kristna bakgrund. Klippet som visades var när Hägglund förklarade vid en presskonferens varför Lennart Sakelius (KD) inte hamnade på europaparlamentslistan. Anledningen, fick vi veta, var att Sakelius egenskaper som medarbetare och politiker inte var så pass önskvärda att de premierades för att kunna driva kd politik i Europa. Han ansågs brista i förmågan i att delta i gemensamma beslut och vara en medspelare. Bergström tyckte denna raka tydlighet uppenbarligen inte skulle vara förenligt med kristen etik.

Hägglunds svar visar att han i alla fall har någon aning om vad etik är. Ett bra svar. Han menade på att den form av tydligt besked just var en bra etisk hållning. Han sa ingenting annat om Sakelius vid presskonferensen än vad han skulle kunna säga till honom face to face. Tydligen var denna rakhet inte uppskattad av vår 7:e opinionsbildare. Rakt på med Bergström gillar inte rak kommunikation och tydlighet som god etisk hållning. Vi kanske ska börja rikta misstankens öra mot det som sägs från Bergströms platå…

Förövrigt avslutade Bergström intervjun genom att säga: -Tack, Göran Hägg.

3 reaktioner på ”Rakt ut inget för Bergström

    1. Ja se där! Tydligen hänvisade han till den opinionsbildarmätning som svt hade gjort… Jag länkade till den sidan där man kan ladda ner deras undersökning som pdf… Man kan ju undra lite vilka som sett storheten hos KG Bergström. Jag försöker verkligen vara öppen, men här får jag svårt att förstå 🙂

  1. Bergström verkar så sur också – har han ingen liten humor – svaret blir nej!
    Beträffande undersökningen han hänvisade till kan jag nästan ana att den kan vara vinklad. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s