Debatter och troll. Man kan pusta för mindre.

Idag har jag ägnat mig åt den virala valrörelsen. Det är lätt att bli både matt och något disillutionerad. Jag blir matt för att jag, trots ambitiös produktion från Aftonbladet TV, inte tycker att debatten kommer till den höjd som den borde. Jag saknar verkligen den lite långsamma debatten som ger lite substans till den politik som anförs. Alltså det här gladiatorsliknande spelet. Om det är detta som är medias sätt att iscensätta politikens dramaturgi så blir misstanken att kunskapen om politiskt hantverk är låg. Ja nu kanske jag låter väldigt gammaldags, men jag saknar liksom något i hur vi för debatter i Sverige. Fördjupningen!

På nätet finner man troll under många stenar och tweets. Ibland lite mörkna troll, men för det mesta bara betalda unga alliansvänner vars enda uppgift är att ställa frågor till socialdemokrater och väljare för att slå ner på argument. För min del så är de något av ett hån mot det politiska arbetet och ett hån mot alla dem som ser politik som att vilja och politik som något som naturligt kräver sin förhandling. För vad har vi en riksdag till?

Tyvärr blir man snabbt en del av jargongerna och jag går och lägger mig lite trött och kanske lite smutsig. Man kan pusta ut för mindre. I morgon: nya tag för valseger för Stefan Löfven. För mig en värdig vinnare av kvällens debackel!  

Och ett extra TACK till Aftonbladet som har fem kvinnor som kommentatorer. ÄNTLIGEN!! Det är olidligt annars att lyssna på så mycket män. Det räcker att det är tre för många som partiledare. 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s